Sider

mandag den 30. maj 2011

Raw cake lover



Jubii sukker-kuren går fortsat strygende og min trang til søde sager stilner ligeså stille af, dejligt :D Men jeg har stadig vanen med at spise det søde siddende i kroppen, men jeg har nu fundet en fantastisk løsning: Nemlig raw cakes! Raw cakes er helt uden sukker, gluten og mælkeprodukter og spækket med nødder sundt kokosfedt, frugt og andre dejlige sager. Jeg var til polterabend og havde for lang tid siden meldt mig til at lave dessert. Jeg må indrømme at jeg faktisk fik lidt ondt af mig selv, fordi jeg ikke engang kunne smage min egen kage! Men så var det jeg kom på ideen med at lave en almindelig version af cheesecakebrownie med hindbær og en raw cake version (som jeg gerne selv måtte spise). Og yes for en succes. Jeg er helt vild med de nøddefyldte kager og er helt stolt af resultatet. Raw cake, min nye sukker-snyder-ven :)

torsdag den 26. maj 2011

DIY dåser med låg


Hermed en DIY til mine dåser med tapet og låg. Jeg håber den bringer glæde :)


Du skal bruge: En saks, en dåse, som er åbnet pænt, tapet rester, en lineal, bagsiden af en A4 blok, murersnor eller anden snor, lim, en blyant, en hultang, store perler, en passer og evt. en limpistol.
1. Tegn omkredsen af dåsen over på pappet fra A4 blokken
2. Mål den inderste diameter på dåsen og tegn en cirkel som passer til med en passer.
3. Du har nu to cirkler i to forskellige størrelser, som passer til indersiden og ydersiden af pappet.
4. Tegn cirklen af på tapetet og plus en cm. til hele vejen rundt. 


1. Lim det største stykke pap på det udklippede pap.
2. Klip hak ind til pappet med ca. en cm. imellem.
3. Lim hvert "hak" fast på pappet.

1. Marker midten og lav hul med hultangen. Hvis radius på cirklen er for stor til at du kan klippe med hultangen, gør som på billedet og pres hullet ud.
2. Træk 2 lige lange stykker muresnor igennem hullet
3. Lim enderne fast på pappet (her kan du enten bruge limpistol eller limstift) 

1. Lim det lille stykke pap på bagsiden af det tapet-beklædte stykke.
2. Klip enderne af snoren af i den længde du ønsker.
3. Brænd enderne af muresnoren med en lighter, så du undgår at det trævler.

Beklæd til sidst dåsen med tapet rester og sæt låget på den færdige dåse :)


onsdag den 25. maj 2011

Cecilicious








Min før omtalte yndlings kusine Cecilie har startet sin egen blog! Hun er vildt kreativ, sød og helt fantastisk og har et godt øje for mode og genbrugsgodter :) Hun har lige været et smut i New York og fundet en masse finurlige steder og ting som hun viser frem på bloggen. Jeg elsker hendes fine univers og flotte billeder, ja og faktisk også hende :) Tjek hendes side ud på skovenforbaretaeer.blogspot.com


tirsdag den 24. maj 2011

Mega mussel mani





Der skete noget skrækkeligt til loppemarkedet sidste lørdag! Jeg solgte mine "flytte-hjemmefra" tallerkner! Det frygtelige gik først op for mig da damen jeg havde solgt stakken til gik fra min stand, jeg ville beholde dem :( Kæresten og jeg er efterfølgende blevet enige om at spare sammen til det SMUKKE mega mussel stel :) Så nu er det uovervejede salg, blevet til to helt nye, helt fantastiske mussel malede tallerkner. Vi har lavet en aftale om, at vi fra og med i dag køber en tallerken om måneden, så der er lang tid til vi har et helt stel, men synes det er til at overskue at betale en halv tallerken om måneden :) Og tænk, de er smukke på både forsiden og bagsiden! Vi er så stolte og glade og føler os som Hr. og Fru Flottenheimer :)

mandag den 23. maj 2011

Sommerklar cykel






Dybt inspireret af hende her har jeg hæklet en smule pynt til min cykel :) Hvis du er helt vildt forelsket sælger Stine dem lige her. Og for at det ikke skal være løgn har jeg mange flere ideer til at pimpe min sorte jernhest :) Fortsættelse følger :)

søndag den 22. maj 2011

Æskelækker





Da jeg fik min elskede Kitchenaid den anden dag, var der en masse pap med. Det var noget rigtigt fint pap, så jeg fik det straks lavet om til disse to æsker. Er helt vild med det pink marimekko-tapet og har fået en lille hemmelig drøm om, at tapesere med det :)

lørdag den 21. maj 2011

Når en gave bare rammer plet!



Jeg havde jo fødselsdag for et par uger siden. I den forbindelse kom min kære barndomsveninde med en forsinket fødselsdagsgave. Og hvilken gave! Hun har ramt min stil lige på sømmet og jeg er henrykt over mine nye Marimekko viskestykker :) De pynter SÅ flot i vores køkken :) 

fredag den 20. maj 2011

Mine nye baby er SÅ dygtig




I går kom min skønne nye køkken-hjæper :D Og den er dygtig, skulle jeg hilse at sige! Jeg bagte en omgang snyde-muffins, helt uden sukker :) De blev rigtigt gode og maskinen er nu indviet og godkendt og står og pynter i vores køkken. 

Opskrift på muffins 

2,5 dl. mel
1/2 tsk. natron
3 spsk. kakao
1 tsk. vanilje
60 g mandler (kan udelades, men tager den værste sukkertrang)
100 g. dadler
1 banan
2,5 dl. vand
25 g. smør

Mel, natron, vanilje og kakao blandes i en skål. Mandlerne kværnes fint i en blender, eller hakkes groft og blandes i melet. Dadler, vand og banan blendes til en cremet masse og tilsættes dejen. Smørret tilsættes og røres godt ind i dejen. Bages i alm. ovn. ved 200 grader.

(Fundet på slyngebarn.dk)

torsdag den 19. maj 2011

Store hvededag


Dagen før storebededag, har i mit hoved altid heddet "store hvededag". Det er ret praktisk, så man ikke glemmer de dejlige hveder. I år har jeg selv været i gang med at bage de dejlige krydrede boller. Jeg var så heldig, at den dygtige Karen Klarbæk havde lagt en super god opskrift på bloggen, den anden dag. De er hermed afprøvet og godkendt af både mig og kæresten. De er rigtigt lækre :) 

onsdag den 18. maj 2011

Jeg har sparet sammen til...


Sådan en her! Tænk, loppemarkedet i lørdags gik så godt at der, inklusiv resten af opsparingen plus fødselsdagspenge fra mor og far, allerede var penge til den fantastiske Kitchenaid køkkenmaskine! Jeg har lige bestilt den og glæder mig vildt meget til at lave brød, boller og kager (om en lille måneds tid ;) ) med den. Uh, jeg håber den bliver min nye bedste køkken-ven :) Begynder straks at spare sammen til det fantastiske ekstraudstyr, mine små sukkerafhængige tænder savler allerede efter ismaskinen :) 

tirsdag den 17. maj 2011

Der er noget jeg ikke har fået fortalt



Min dejlige kæreste kom for en måneds tid siden med denne fantastiske IRA dåse til mig! Tænk sig at han lige havde købt den fordi han syntes den var rigtigt meget mig. Jeg var vildt glad! Det er da noget af en kærlighedserklæring fra en kæreste, som så småt er ved at udvikle allergi for gamle dåser. Den står nu, smuk som den er, og pynter i vores vindueskarm :)

mandag den 16. maj 2011

Sukkerfusker




I dag har jeg fuske-spist et par af disse kokos og havregrynskugler. Og de ligner jo den ægte vare med det pureste sukker, men nej, skindet bedrager! Kuglerne er en dejlig blanding af kokos, dadler, kakao, mandler og hasselnødder og appelsinjuice, altså helt og aldeles uden sukker (udover frugtsukkeret fra dadlerne ;) ). De smager forrygende og jeg forstår slet ikke hvorfor jeg ikke har kendt til denne opskrift før. Det er hermed slut med smørfedtede sukkerbomber til jul, velkommen til dig kære sunde snack :D

søndag den 15. maj 2011

Sukkerfri sukkermås


Som I nok har gættet elsker jeg søde sager! Jeg spiser gladeligt kager, slik, is og alt det andet lækre sukkerfyldte guf der findes. Udover det nyder jeg selv, at lave de søde godter. Men i mandags da det var min fødselsdag og kage-klaveret spillede på fuld drøn blev min kæreste og jeg enige om, at den næste måned er sukkerfri! Så fra og med den 10. maj har vi levet i sukker-cølibat. Det viser sig at jeg er noget mere afhængig end først antaget og forsøger at kompensere for manglen på sukker vha. frugtsukker gange max. Her ses aftenens wanna-be sukker-kick i form af bagt æble med kanel og fintrevne mandler. Helt ærligt vil jeg sige, at energien og selvværdet har fået et helt gratis boost på denne måde. Så selvom det er lidt svært her i starten, at holde sig på den sukkerfrie vej, så er der en masse goder ved det, som er helt fantastiske, så vi skal nok holde ved :) 

fredag den 13. maj 2011

Afslapning ovenpå en opryddet dag



Pyha, ovenpå en lang dag sidder jeg nu plantet i sofaen med chai-the, strikkeprojekt og god samvittighed over alle de projekter jeg har fået ført ud i livet i dag. Kæresten og jeg startede formiddagen i kælderen, hvor der blev ryddet kraftigt op (og ud). Vi skal have en stand på loppemarkedet på Steen Billes Torv på Trøjborg i morgen og det må siges at vi nu har samlet utroligt meget som skal sælges! Det er jo helt vanvittigt hvor mange ting man kan samle til sig! Jeg har hermed forbudt mig selv at gå banans i genbrug eller i nogen anden butik for den sags skyld! Fra nu af skal jeg forsøge at bruge det jeg har, og kun købe noget i genbrug eller lign. hvis det er fuldstændigt uundværligt. Synes nærmest vi tilsander i skrammel, men nu er der ryddet grundigt op (hvilket vil sige at man nu kan gå ind i vores kælderrum (ret vildt faktisk!) Jeg føler mig 100 kg lettere pga. mit nye opryddede hjem og kælderrum. Håber alle har haft en ligeså god dag som mig :D

onsdag den 11. maj 2011

Mors dags gave




I søndags var det mors dag. I min familie har vi aldrig rigtig fejret mors eller fars dag, men i år syntes jeg skulle være en undtagelse. Så jeg kreerede denne pude af lækkert genbrugsstof til min mor. Den er tænkt til det svenske hus. Og min mor var heldigvis vild med den, selvom det kostede hende et viskestykke og en monteringspude ;)

tirsdag den 10. maj 2011

Fantastiske fødselsdag








I går var det min fødselsdag! Dagen hvor jeg blev rigtigt voksen, eller ihvertfald 26 og klar til alle mulige voksenting i fremtiden :) Men også dagen hvor mit indre barn blev luftet og fik lov at lave og spise læssevis af kage (ja, til ondt-i-maven-stadiet), spille spil og pakke masser dejlige gaver ud. Faktisk blev festen med familien holdt i lørdags og vi var hos mine forældre til hygge og gaveregn. Min søde familie havde rigtigt tænkt på mig og kom med fantastiske lyseduge, Erik Kold dåser, Bjørn Wiinblad vase (som jeg har ønsket mig LÆÆNGE!), kogebog og et tilskud til en Kitchenaid køkkenmaskine. Selve dagen var dedikeret til kæreste-hygge-dag, som startede med at min voldsomt søde kæreste diskede op med morgenmad og en utrolig lækker gave fra ham og hans familie! Nemlig en iPhone! Er helt benovet over så flot en gave! Nu kan der blogges, facebookes og mailes på farten! Tekniske lille mig :) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...