lørdag den 3. december 2011

3. December: Choko-kokos-kys DIY


I dag skulle der arbejdes videre på honningkagedejen (den har nu stået en hel måned i køleren). I dag skulle den fodres med æggeblommer og krydderier, så der blev jo en del hvider tilbage, som så måtte transformeres til de lækreste choko-kokos-marengs-kys. Min mormor var marengs-mester og bagte de lækreste marengs ever, så der var lidt nostalgi hele projektet. De er SÅ lækre og nemme og juleagtige :)
Opskriften kommer her:

4 æggehvider
1/2 tsk. æbleeddike
1 spsk. kakaopulver
200 g. rørsukker
80 g. kokosmel eller flager
120 g. god mørk chokolade

Ovnen tændes på 120 grader. Æggehviderne piskes stive og kakaoen tilsættes. Herefter tilsættes sukkeret lidt efter lidt og der piskes til massen er fast og tyk. Vend kokosmel og groft hakket chokolade i dejen og fordel dem på en bageplade. Bag dem i ca. 40 min. Lad kagerne køle helt af før de spises :)

Ps. Honningkagedejen skal lige stå 3 dage mere, så er vi klar til afgørelsens time, da det er første gang jeg laver ægte hjemmelavede honningkager :) Fortsættelse følger.

4 kommentarer:

 1. Hej Kamilla.
  Sjovt vi lige har fået samme ide med en julekalender eller en diy hver dag i dec :O)
  det er vældig hyggeligt ;O)
  Hyg dig.
  Kram

  SvarSlet
 2. Hej Susan :)
  Ja :) Men må indrømme at jeg har tyv-stjålet ideen fra de flittige bloggere som førte ideen ud i livet sidste December :) Jeg regner med at min også skal indeholde andre juleting end kun DIYer :)
  Hav en dejlig aften :)

  SvarSlet
 3. Hvorfor har jeg ikke fundet herind noget før?? Sikke en lækker blog;)
  Og de der marengs ser da vildt lækre ud!
  Vil snuse lidt rundt herinde - er allerede faldet pladask for de blå origamifoldede 'blade'..;) Smukke! Er det til at finde ud af?
  Ha' en dejlig 4. dec..
  Kh Anne

  SvarSlet
 4. Hej Anne :)

  Velkommen til :) Bladene er simpelthen SÅ nemme og du er så heldig at 4. December i min lille julekalender er en DIY til netop bladene :)

  Kh Kamilla

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...