søndag den 12. februar 2012

Macarons testing

Jeg har vinterferie. Det betyder at der er masser af tid til at hygge sig med små projekter. Det projekt jeg gik i gang med viste sig dog at være et noget større et af slagsen. Jeg VIL lave perfekte macarons! Og gerne nu.. Mit bedste resultat efter ca. 20 timers arbejde i køkkenet er de øverste lyserøde. De har endelig fået fødder og de er ikke knækkede, SUCCES :D Men, men, men, der er langt endnu til den perfekte macaron. Jeg har fået masser af hjælp hos hende her. Hendes macaron-tålmodighed er fantastisk! Hun har lavet en helt suveræn macaron fejlfinder, som jeg har fået rigtigt meget ud af. Mine sidste macarons er ikke perfekte og det der er galt er den grynede overflade, den lidt for mørke farve og det at macaronsene klasker lidt sammen indeni, når de køler af. Men jeg er SÅ glad for at de har fået de fine blondeagtige fødder! Jeg brugte notsohumblepies opskrift, da opskrifterne i den bog jeg selv har, hele tiden ender i flade, knækkede macarons.

I går brugte jeg lidt tid på at få fat i farvepasta og andre godter til det søde køkken. Jeg cyklede til Thilst, hvor specialkøbmanden har sin butik. Og tænk hvilket sted! De havde SÅ mange gode sager og jeg blev helt opslugt (og havde lidt ondt af mig selv efter LAANG cykeltur i -5 grader) og  købte en del gode sager:
Nogle af købene. 5 forskellige pastafarver, kageglitter og frysetørrede jordbær :) Skønt med lækkert grej, når man skal lege i køkkenet :)

Jeg laver en portion igen i morgen, marengsen skal piskes lidt mere, og dejen bearbejdes mere og der skal sættes en bageplade øverst og nederst, for at undgå at de ikke bliver mørke i kanten.

6 kommentarer:

 1. Du kan med rette være tilfreds med dem på det første billede! Jeg lavede macarons til nytår, det var første gang jeg forsøgte mig med det. De blev gode, og fik da også "fødder". Men for mig var det sværeste at få en glat overflade, de var grynede og man kunne se, hvordan de var blevet sprøjtet ud. Hvis du finder en løsning på det problem, tager jeg gerne imod tips.

  SvarSlet
 2. Hej Ida :) Tak for rosen, men jeg er nu ikke tilfreds endnu, bare enormt glad for at de har fået fødder :) Den hjemmeside jeg refererer til, siger at den grove overflade kan skyldes for groft mandelmel og for lidt bearbejdet dej. Jeg afprøver det i morgen, når mine æggehvider har stået ved stuetemperatur i 24 timer (endnu et macaron-fif ;) ). Det er en videnskab det her..

  Lignede dine mine de helt pink?

  SvarSlet
 3. Det lyder sandsynligt, for jeg havde selv malet mandelmelet. Men det var blevet sigtet efter forskrifterne...
  Jeg synes mere, mine lignede de svagt lyserøde, fra billedet hvor alle tre farver ligger sammen.
  Du går godt nok op i at få dem helt rigtige, ros til din vedholdenhed!

  SvarSlet
 4. Har hermed svaret på dit problem. Mandelmelet skal males rigtigt fint og så tørres i ovnen og køles af. Så blender du det med flormelisen, så du undgår klumper og sigter det hele. De bobler du beskriver kan også skyldes at du ikke har bearbejdet dejen nok, den skal være lidt flydende, så de ligesom splatter lidt ud når de kommer på pladen. En sidste ting i forhold til at man kan se hvordan de er sprøjet ud. Det er en god ide at sprøjte i midten og så lade dejen fordele sig selv, og ikke sprøjte det ud som en medisterpølse, hvis det giver mening ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gode råd, tak! Det skal prøves næste gang.

   Slet
 5. De ser vildt flotte ud, totalt blæret! Men er du vanvittig en tålmodighed du må ha! Det er virkelig mange timer der skal til for at mestre macaronesien kunsten. Kh viola

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...