Sider

tirsdag den 6. december 2011

6. December: Flødekarameller


Disse karameller er fra min barndom og mine brødre og jeg har lavet dem mange mange gange. De er helt fantastiske og smagen fremkalder gode minder og julehygge :) 
Hermed en opskrift på de lækre gyldne karameller:

3 spsk. margarine
4 dl. sukker
4 dl. sirup
2-3 dl fløde
2 tsk vaniljesukker

Bland tingene sammen i en gryde og smelt ved svag varme. Når massen er smeltet, skruer du op for varmen, til det bobler. Når det bobler, skruer du lidt ned igen og lader det småkoge i ca. 1 time. Rør ikke for meget i gryden, så bliver karamellerne grynede. Kom bagepapir i bunden af en bradepande og hæld den færdige karamelmasse i og lad det køle lidt. Skær det i terninger med en varm kniv. Når det er koldt kan du brække det i små stykker, hvis karamellen er blød, kan den klippes med en saks.


4 kommentarer:

  1. Hvor ser de lækre ud! Den opskrift må jeg kaste mig ud i. Men er det noget med at panden/gryden er lidt svær at gøre ren bagefter, er der et godt trick der?

    SvarSlet
  2. Jeg har lavet karamellerne i en gryde og jeg stiller den bare i blød indtil karamellen er opløst, så er det slet ikke svært at få af :)

    SvarSlet
  3. Jeg skal i gang med dine karameller i dag! JEG glæder mig SÅ meget til at se, hvordan de bliver!

    Dejligt med inspiration!

    SvarSlet
  4. har prøvet din hyggelige opskrift, men gør jeg noget forkert, når de ikke bliver hårde efter afkøling...??

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...